TT Big Band on viihteellinen, aktiivisesti harjoitteleva ja esiintyvä täysikokoinen big band -orkesteri Oulusta. Bändin toiminta käynnistettiin vuonna 2007 pienen ryhmän aloitteesta kerätä big band -kokoonpano, jossa olisi mahdollisuus soittaa hyvässä ja laadukkaassa porukassa kapellimestarin johdolla.

Ensimmäisen vuoden jälkeen toiminta oli jo järjestelmällistä ja siitä saakka big band on harjoitellut lähes viikoittain ja rakentanut samalla ohjelmistoa tulevia vuosia varten. Ensimmäinen esiintyminen nähtiin 2008 silloisen Kruunumakasiinin konsertissa.

Vuosien kuluessa bändi on keikkaillut monipuolisesti, esiintyen pääasiassa Oulun, Lapin ja Kainuun alueella. TT Big Band on näyttänyt taitojaan muun muassa Elojazzeilla ja Oulu All Star Big Band -festivaaleilla ja tehnyt reilu 15 ABBA musiikin esiintymistä. Bändi on saanut soittaa hienojen solistien, kuten Antti Sarpilan ja Jukka Eskolan kanssa vuosien varrella.

TT big band harjoittelee viikoittain ja joka vuosi pyritään kehittämään soittotaitoa eri musiikki-genrejen innostamana. Keikoille ja konsertteihin valmistaudutaan huolella, mutta kuitenkaan liikaa puristamatta. Bändi koostuu noin 20 aktiivisesta musiikin harrastajasta. Mukana on myös musiikin ammattiopiskelijoita ja opettajia.

Esimakua TT Big Bandin meiningistä löytyy YouTubesta:

https://www.youtube.com/results?search_query=Tt+big+band

TT Big Bandin laulusolistina toimii Miia Laitinen.